home
Ganse kloon of haove gek,
in ’t Optoch-circus is dieng plek!

Geen Kinderoptocht in 2023!

13 februari 2024 - Landgraaf Optoch

In Memoriam: Leo Rohan

11 november, 2017

Veel mensen zullen zijn markante persoonlijkheid gaan missen, bijvoorbeeld bij het startpunt van de optocht. Hoewel het lopen hem de laatste jaren steeds moeilijker afging, bedacht hij toch steeds weer nieuwe manieren om erbij te zijn als de grote stoet van start ging. Aanvankelijk met behulp van een wandelstok, later in zijn scootmobiel en het laatste jaar zelfs in een golfkarretje… Leo was niet voor één gat te vangen.

Maar ook buiten het carnavalsseizoen was Leo steeds met de optocht bezig. Achter de schermen hield hij zich bezig met het zoeken van nieuwe sponsors en het bedenken van nieuwe plannen om de kwaliteit van de optocht naar een hoger niveau te tillen. Natuurlijk had hij zijn eigen stijl en visie; niet iedereen kon daar even goed mee omgaan. Maar Leo was altijd eerlijk en recht-door-zee: je wist wat je aan hem had. Zijn enorme netwerk en zijn prima geheugen zijn in al die jaren van onschatbare waarde geweest voor het optochtcomité. 

Toen hij wist dat hij de optocht van 2018 niet meer zou meemaken, heeft hij ervoor gezorgd dat zijn kennis goed werd overgedragen aan de overige leden van het optochtcomité. Met die geruststelling heeft hij ons kunnen verlaten. De taken worden overgenomen, maar de persoon zal enorm gemist worden. 

Leo, heel erg bedankt voor je tomeloze inzet voor de Landgraaf Optoch. Je weet dat we doorgaan – mede in jouw naam. Het ga je goed, beste vriend…

Leo R IMG_4870IMG_1016