home
Ganse kloon of haove gek,
in ’t Optoch-circus is dieng plek!

Geen Kinderoptocht in 2023!

13 februari 2024 - Landgraaf Optoch

Onderscheidingen

10 december, 2013

Nominatie Vrijwilligersprijs gemeente Landgraaf (2013)

Tot grote verrassing van de medewerkers van het optochtcomité verscheen tijdens het traditionele ontbijt op de optochtdag wethouder Harrie Leunessen om ons mee te delen dat de stichting Landgraaf Optoch is genomineerd voor de vrijwilligersprijs 2013 van de gemeente Landgraaf.Uiteraard was dat een zeer aangename verrassing en tegelijk een geweldige eer. Helaas was een aantal leden wegens ziekte niet aanwezig, waaronder voorzitter Harrie Berg.
De aanwezige bestuursleden van de stichting gaven echter aan dat deze nominatie voor iedereen een flinke opsteker is en er zeker toe zal leiden dat we zullen laten blijken dat we deze nominatie ook waard zijn.
De bekendmaking van de winnaar van de vrijwilligersprijs is op 7 december.

Tijdens de gezellige uitreikingsavond werd Theater Landgraaf uitgeroepen tot winnaar van de vrijwilligersprijs 2013. Een terechte winnaar! Namens de stichting Landgraaf Optoch: proficiat aan de winnaars en dank aan de gemeente Landgraaf voor onze nominatie.

 

d’r Sjeeter Grienlächer (2006)

Op vrijdag 3 februari 2006 heeft de stichting Landgraaf Optoch tijdens een sfeervolle bijeenkomst in zalencentrum de Brandpoort, uit handen van de Prinseroad Schaesberg de Sjeeter Grienlächer ontvangen. Deze bijzondere onderscheiding wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of organisatie in Landgraaf die zich op bijzondere wijze heeft ingezet op maatschappelijk, sociaal en/of cultureel gebied.
Als belangrijkste reden voor de toekenning van deze onderscheiding aan de stichting Landgraaf Optoch werd aangevoerd “…dat deze club van gedreven mensen erin is geslaagd met een tomeloze inzet en groot enthousiasme de optochten van Schaesberg en Nieuwenhagen samen te voegen.”
Verder zegt men: “De wijze waarop de stichting met grote betrokkenheid belangeloos tijd, geld en energie steekt in de voorbereiding, de organisatie en de professionele wijze waarop de optochten werden aangepakt dwingt respect en grote bewondering af.”

Voorzitter Harrie Berg zei tijdens zijn dankwoord dat de stichting Landgraaf Optoch uiteraard bijzonder verheugd is over deze grote blijk van waardering. Het is daarnaast een grote stimulans om verder te bouwen aan de kwaliteit van dit geweldige carnavalsevenement.