home
Ganse kloon of haove gek,
in ’t Optoch-circus is dieng plek!

Geen Kinderoptocht in 2023!

13 februari 2024 - Landgraaf Optoch

Bereikbaarheid en parkeren

6 maart, 2019

Vanuit Brunssum: Neem op de buitenring de afslag Landgraaf en rij na het  tankstation op de Brunssummerweg rechts de Kleikoeleweg in. Verder rijden richting Schaesberg is mogelijk, maar het kruispunt bij het Streeperkruis is afgesloten. De Brunssummerweg verder afrijden naar Nieuwenhagen is mogelijk, maar de optocht eindigt bij de rotonde  bij In de Bende. Daar is het niet mogelijk om te parkeren (wel in de omliggende wijk). Een aantal wagens gebruikt de Brunssummerweg om terug naar huis te rijden.

Vanuit Waubach kunt u via Abdissenbosch (onder de buitenring door) naar de Kleikoeleweg en richting Schaesberg. Een andere mogelijkheid is om via het Spaans Kentje richting Schaesberg te rijden. Ter hoogte van de Dorpsstraat is de doorgaande weg afgesloten.

Het winkelcentrum Op de Kamp is bereikbaar via de Bartokring. De optocht trekt door de Dorpsstraat (langs Blokker).

Vanuit Heerlen kunt u over de Schaesbergerweg aanrijden. Het kruispunt bij het Streeperkruis is voor rechtdoorgaand verkeer afgesloten. U kunt wel linksaf, de Pasweg op. Bij de rotonde in Leenhof kunt u rechts de Melchersstraat inrijden, daarna de Brandhofstraat in. Let op: de Melchersstraat weg wordt deels gebruikt voor de opstelling van de optocht.

Het is niet aan te bevelen om vanuit Heerlen via de binnenring naar Schaesberg te rijden. De Einsteinstraat en de Melchersstraat worden gebruikt voor de opstelling van de optocht. (zie kaartje hieronder)

De markt van Schaesberg is (behalve voor optochtdeelnemers) niet per auto te bereiken! De Hoofdstraat is vanaf het kruispunt met de Einsteinstraat afgesloten. De Einsteinstraat (langs  Toyota Mengelers) is wel bereikbaar.

opstelling 2018