home
Ganse kloon of haove gek,
in ’t Optoch-circus is dieng plek!

Geen Kinderoptocht in 2023!

13 februari 2024 - Landgraaf Optoch

Geen Kingeroptoch in 2023 – maar wel een Kinderevenement

22 januari, 2023

Het was geen eenvoudig besluit, maar de stichting Landgraaf Optoch heeft besloten om in 2023 géén Kinderoptocht te organiseren op carnavalszaterdag. 

Stadprins Peer Heiligers en Jeugdprins Dean Heiligers van CV Ieëre Road de Sjweëgelsöppers hebben de handschoen opgepakt om iets te doen voor de medemens in Landgraaf. Op zaterdag 18 februari zal voorafgaand aan de sleuteloverdracht in Landgraaf een speciaal Kinderevenement gaan plaatsvinden op het Raadhuisplein. Hierbij zal aandacht worden gevraagd voor onze medemensen die het dit moment het zwaar voor de kiezen krijgen met de aanhoudende inflatie en gestegen energieprijzen. De voedselbank heeft hierdoor meer aanloop dan gebruikelijk en zelfs gezinnen waar je het niet van verwacht, komen vragen om hulp.

Daarom staat de komende weken bij alle activiteiten van de aangesloten verenigingen bij de Stichting Stuurgroep Carnavalsorganisaties Landgraaf een collectebus. Vastelaovend vieren wij samen en met deze actie kunnen wij ook samen een Hart voor Landgraaf tonen, oftewel Verbongen Hatz zoals wij dit verleden jaar al samen hebben gedaan met een lied. Stop daarom een bijdrage in de collectebus. Het mag ook een klein bedrag zijn, alle bijdragen zijn welkom. Na afloop van Vastelaovend maakt de stadsprins de balans op en worden met de opgehaalde fondsen goederen aangeschaft waar de Voedselbank de meeste baat bij heeft.

Heb je geen kleingeld, scan dan met de app van je bank de QR code en bepaal zelf wat je wil doneren. De code staat ook bij dit bericht, dan hoef je niet eens naar een collectebus toe. Doe jij ook mee?