home
Ganse kloon of haove gek,
in ’t Optoch-circus is dieng plek!

Geen Kinderoptocht in 2023!

13 februari 2024 - Landgraaf Optoch

Landgraaf Optoch 2023: 100% genieten!

22 februari, 2023

Wie had gedacht dat we na 2 jaar ‘niks doen’ door Corona verleerd waren hoe we een mooie optocht maken, die heeft verkeerd gedacht. De 20e Landgraaf Optoch die op 21 februari door de straten trok, gaat de boeken in als misschien wel één van de mooiste en drukst bezochte optochten ooit.

Waarschijnlijk hadden we het verdiend, maar toen de optocht rond 13.11 uur vertrok vanaf de Markt in Schaesberg, besloot de zon om ook mee te doen en was het feest compleet.

Als vanouds trokken 111 nummers langs een dolenthousiast publiek dat zelfs in dubbele rijen op de brug in Schaesberg stond (‘dat heb ik nog nooit meegemaakt’, aldus één van de optochtbegeleiders). De nieuwe burgermeester, Richard de Boer, was merkbaar onder de indruk van al het moois dat hij op de défiléwagen aan zich voorbij zag trekken. In het korte interview tijdens de live-uitzending van RTV Parkstad sprak hij zijn oprechte bewondering uit voor ‘de sjunste optocht van Parkstad’ die door zijn gemeente trok.

Stadsprins Peer I en zijn Jeugdprins Dean I genoten met volle teugen van ‘hun’ optocht. En, zoals we onze Peer kennen, was hij niet te beroerd om tijdens het défilé ook nog eens af en toe deelnemers en hun creaties van dichterbij te bewonderen.

De organisatie kijkt tevreden terug op de editie 2023. Natuurlijk zijn er verbeterpunten en gelukkig krijgen we die ook door van omwonenden, bezoekers en onze eigen mensen. Daarmee zorgen we ervoor dat we de volgende optochten alweer een stukje verder kunnen ‘upgraden’.

Wil je nog even nagenieten? Bekijk dan de foto’s op deze site (Menu: Foto’s) of de registratie van de uitzending van RTV Parkstad via deze link.

We zien jullie graag terug bij de 21e Landgraaf Optoch op 13 februari 2024!