Kinderoptocht 2024: kleur op straat!

Wat was het een genot om na 3 jaar eindelijk weer eens een vrolijke stoet geschminkte kinderen voorbij te zien trekken. Het kostte veel moeite om de kinderoptocht nieuw leven in te blazen, maar de vele positieve reacties van deelnemers en kijkers zijn een mooie beloning voor de werkgroep die de schouders eronder zette.

Zelfs het zonnetje liet zich niet onbetuigd en zorgde voor wat extra warmte en sfeer. De jeugdprinsen en prinsesjes op de grote stadsprinsenwagen genoten zichtbaar van hun tocht door de straten en strooiden kwistig met snoepgoed. 

De stoet bracht de Landgraafse carnavalsverenigingen naar het Burgerhoes, waar aansluitend de sleuteloverdracht plaatsvond. Maar daar hadden de kinderen geen boodschap aan; die vermaakten zich na afloop van de optocht op het kinderoptochtbal in het Brandenbergcollege. Daar werden nog meer snoetjes geschminkt en de DJ zorgde voor spass en stimmung. 

Dat vraagt dus om een voortzetting – en dat gaat ook gebeuren. Tijdens de vrolijke middag werd het motto voor volgend jaar al bekend gemaakt:

Danse, sjpringe, zinge, kinger loate de kingeroptoch sjwinge!

Wil je de foto’s van de Kingeroptoch zien? Klik dan hier

Inschrijven voor de Kingeroptoch van 2025 kan weer vanaf 11 november. Nog even geduld dus…

Route

De kinderoptocht zal de volgende route volgen:

Graafstraat – Op de Heugden – Herenweg – Dorpstraat – Hoogstraat – Bartokring – Raadhuisplein – Bachlaan – Heggenstraat – Graafstraat – (school)

 

De kinderoptocht vertrekt om 12.30 uur.

De route is ongeveer 1,5 kilometer lang